On anar: Illa del Rei. Port de Maó.

L’Illa del rei és un illot situat al port de Maó, davant del poble Es Castell. A l’època Medieval se li va donar aquest nom perquè va ser el lloc on va desembarcar el Rei Alfons III, l’any 1287, quan va arribar des de Mallorca per conquerir l’illa que estava en mans dels musulmans.

Durant la dominació britànica de l’illa, al segle XVIII, els anglesos hi van construir un hospital per a curar els ferits de l’armada anglesa, per aquest motiu va ser anomenada “Bloody Island” (illa sagnant). A partir d’aquest moment, l’hospital va ser utilitzat pels anglesos, francesos i espanyols, depenia de qui ocupava Menorca en cada moment.

L’hospital va deixar de funcionar el 1964, quan va ser traslladat a Maó. Va ser d’aquesta manera que l’illa va quedar abandonada fins que, el 2004, la “Associació amics de l’Illa de l’Hospital”  va començar la seva recuperació. Aquesta associació va donar lloc a la “Fundació Hospital de l’Illa del Rei” que avui dia és l’encarregada de salvaguardar l’illa i el seu contingut.

L’illa del rei es pot visitar molts diumenges al llarg de l’any. S’hi arriba en vaixells que surten del Port de Maó. Allà sempre trobareu voluntaris que us faran un recorregut per les dependències de l’antic hospital, us explicaran una mica la seva història i us acolliran ben orgullosos de mostrar-vos tot el que han aconseguit en aquests anys.

VISITES: Tots els diumenges a les 8:45h, des de l’1 d’abril fins el 31 d’octubre s’hi pot arribar amb els “Yellow Catamarans” des del Moll de Llevant de Maó.

Del 15 de juny fins el 15 de setembre es fa una segona visita a les 10:45h del mateix diumenge.

Telèfon de contacte 639 66 04 76.

Deixa un comentari